Standard ture

Turbeskrivelser og deres priser.

Alle priser er totalpriser uanset passagertal (1-6).

Alle ture starter ved tidevandstrappen, eller ved kolonihavnens pontonbro

Vandfald-Qoornoq-lille fuglefjeld.

Varighed:          5 timer

Pris:                    kr 7.000-

På denne tur sejler vi til Qoornoq og tilbage igen. Selve sejlturen tager lidt under 4 timer så der er tid til overs til en landgang i Qoornoq. Vi standser undervejs ved vandfaldet på vestsiden af Sermitsiaq og ved fuglefjeldet på vesstsiden af Bjørneø. Vi aftaler på dagen hvilken rækkefølge vi gør tingene i. Fuglefjeldet er ikke så spektakulært som det inde i isfjorden men har en stor bestand af hvidvingede måger og oftest kan vi også få øje på nogle alke der ruger på klipperne.

Isfjordstur

Varighed:          6-7 timer

Pris:                    kr. 9.800

Vi sejler fra Nuuk nordpå mod Qoornoq. Lidt afhængigt af vindretningen kan vi sejle forbi vandfaldet ved Sermitsiaq på vej ind eller på vej ud. Ved Qoornoq er der mulighed for landgang enten på vej ud eller på vej hjem. Når vi når ind i isfjorden sejler vi til fuglefjeldet og ser hvad der findes af fugle der. Der er fyldt med hvidvingede måger og rider. Men vi ser ofte tejster, lomvier, og skarv. Vi plejer at spise frokost her (ikke inkluderet med mindre det er aftalt). Så ser vi på hvor megen is der er. Hvis der ikke er så meget fortsætter vi ind mod gletcheren. Hvis der er masser af is bliver vi som regel i området. Det kan også i sjældne tilfælde være næsten umuligt at komme bare ind til fuglefjeldet, i så fald standser vi når vi mener at vi har set nok is. Der er rig mulighed for at hjemtage en klump is til fryseren. På vej hjem kan vi standse ved Qoornoq eller vandfaldet hvis vi ikke gjorde det på udturen.

 

Kapisillit med isfjordsvandring eller bygdebesøg.

Varighed:          7 timer

Pris:                    kr 9.800-

Vi sejler fra Nuuk ind mod Kapisilik. Normalt tager vi den korte vej ind i Uumannaq løbet, men hvis der er ønske om det kan vi tage Qoornoq løbet så vi kommer forbi Qoornoq. Når vi når ind til Kapisilik fortsætter vi ind til bunden af fjorden hvor vi går i land. Derfra er der en ½ times vandretur ind til isfjorden som oftest er helt pakket med is. Hvis der er ønske om det kan vi i stedet landsætte ved bygden og tage en vandretur der. Vandreturen kan sagtens gøres selv med små børn ned i 5 års alderen.

Fisketur ved nordsiden af Oriartorfik.

Varighed:          5 timer

Pris:                    kr. 7.000-

Lige nord for Oriartorfik der ligger syd for storøen er der et sted med masser af rødfisk og torsk. Vi sejler fra Nuuk direkte ind til det gode fiskested. Så fisker vi efter rødfisk og torsk i et par timer og sejler hjem igen. Der er næsten fangstgaranti, det eneste problem vi er stødt på her er hvis der er for mange små torsk, så kan det være svært at komme ned til rødfiskene ved bunden. Hvis det sker har vi andre muligheder i nærheden.

Fisketur ved mundingen til Qoqqut.

Varighed:          5 timer

Pris:                    kr. 7.000-

Lige før man drejer ind ved Qoqqut er der et vandfald hvor vi fanger både torsk og rødfisk. Det er her vi sidste år fangede nogle af de største rødfisk på mellem 3 og 4 kg. Enkelte ture havde vi 4-6 store fisk ombord, men det sker ikke hver gang. Det kan ske at der er for stærk vind og vi driver for hurtigt. Hvis det er tilfældet kan vi trække helt ind i Qoqqut fjorden og fiske ved rødfiskestedet derinde.